Foto: EMR Entreprenører

10.000 m2 skillevæg omdanner maltlager til luksushotel

I Carlsberg Byen stilles der i øjeblikket 10.000 m2 skillevæg op som en del af et projekt, der skal omdanne det ikoniske maltlager til luksus hotelværelser.

Byggeprojekter er hårdt arbejde. Uanset projektets størrelse og kompleksitet er byggematerialer med smarte funktioner og nem håndtering en god investering i både effektivitet og ergonomi.   

 


156 luksus hotelværelser

Sammen med sine kolleger er Martin Bredstrøm, EMR Entreprenører, i gang med at opstille intet mindre end 10.000 m2 skillevæg i Carlsberg Byen. Arbejdet, der strækker sig over de næste 7 måneder og involverer 10 mand, er en del af et projekt, som ombygger Carlsbergs ikoniske maltlager til 156 luksus hotelværelser: 


- Bygningerne er fascinerende og rummer både en masse historie og karakter. Men det giver sig selv, at det kræver ændringer i forhold til rumfordelingen at forvandle et gammelt maltlager til hotelværelser. Vi opstiller cirka 10.000 m2 skillevæg mellem gamle, fredede betonpiller og de rå betonvægge, og med sådan en volumen kan selv de mindste forbedringer af arbejdsgangene give store besparelser, fortæller Martin Bredstrøm fra EMR Entreprenører.  

 

Gamle byggerier kræver fleksible løsninger

Hotelkæden Brøchner Hotels står bag opførelsen af hotellet i det klassiske og delvist fredede maltlager. Netop bygningens status som fredet stiller store krav til arbejdet og til de anvendte materialer. De særlige forhold er da også grunden til, at EMR Entreprenører har valgt Lindab som leverandør af stållægter: 


- På gamle byggerier er vægge og vinkler ikke altid helt ens, og det stiller store krav til, at vi nemt kan tilpasse materialerne på stedet. Her er en detalje som Lindabs teleskop kliksystem, hvor man kan forlænge lægten, en kæmpe fordel. Eller deres saks, der nemt klipper lægterne over, hvis de skal være kortere. Så er man fri for vinkelsliberen med dens gnister og larm, fortæller Martin Bredstrøm. 


Kilde: EMR Entreprenører / Lindab