Foto: FROVIN Vinduer & Døre

Nyt badehotel i Blokhus

De seneste 100 år er der blevet bygget meget få nye badehoteller i Danmark. Men nu står et splinternyt et af slagsen (næsten) klar i Blokhus, og her har man efterstræbt den klassiske badehotelstil.

 

Med kun det sidste af indretningen og haven tilbage er byggeprojektet Strandhotellet Blokhus i Nordjylland ved at være afsluttet. Og inden længe kan de første gæster tjekke ind på hotellet, der blandt andet indeholder restaurant, pool/wellnessområde og 38 værelser med egen altan eller terrasse. 


De seneste 100 år er der ikke blevet bygget nye badehoteller i Danmark, og det gør Strandhotellet Blokhus til et byggeri af helt særlig karakter.

 

Traditionel badehotelsstemning

Her kan gæsterne se frem til et ophold i klassisk badehotelstil – ligesom man kender det fra den populære tv-serie ’’Badehotellet’’ på TV2. For selvom hotellet er splinternyt, er der med rådgivning fra både scenograf Jette Lehmann, som er arkitekten bag ’’Badehotellet’’, og arkitektfirmaet UBN Arkitekter lagt vægt på, at alt fra gulve og vægge til farver og interiør understøtter den traditionelle badehotelsstemning: 


- Badehoteller blev typisk bygget i sidste halvdel af 1800-tallet, og derfor er kendetegnet for dem i dag også en gammel, romantisk stil. Ægteparret Marie Louise og Steffen Ebdrup fra Aarhus, som er bygherrer på projektet, har haft klare ambitioner om, at Strandhotellet Blokhus skal opføres med referencer tilbage til de gamle badehoteller, som vi kender dem, fortæller Peter Brix fra UBN Arkitekter, der er rådgiver på projektet, og fortsætter: 


- Derfor er der blandt andet valgt både møbler, farver, byggeteknikker og -materialer, der normalt ikke vælges til nybyggeri. Væggene er tapetseret med 18 forskellige tapeter i forskellige farver og mønstre, lamperne er med gamle glødetråde, mens der er valgt mosaik til swimmingpoolen. Samtidig er der åben pejs, træpaneler på væggene og værelsesgulve i fyrretræ.

 


Kitfalsede trævinduer

Hele opbygningen af hotellet er således inspireret af de ældre, klassiske badehoteller, som for 100 år tilbage henvendte sig mest til det finere borgerskab. Det gælder også Strandhotellet Blokhus’ vinduer, der ligesom alt andet skal være med til at understøtte udtrykket:

 

- En af de helt centrale betingelser var, at de nye vinduer skulle bidrage til det ældre, charmerende udtryk, som bygherren ønskede. Derfor blev der til opgaven valgt Frovins koblede, kitfalsede trævinduer, som passer perfekt stilmæssigt, da håndværksteknikken var meget udbredt i badehotelstiden. Samtidig lever vinduestypen op til nutidens krav om isoleringsevne, fortæller byggeleder Bent Sønderskov fra Raunstrup, der er entreprenør på projektet. 


Projektet blev igangsat i foråret 2016 og mangler kun de sidste detaljer før åbningen den 1. juli 2017. 


Kilde: FROVIN Vinduer & Døre