Visualisering: Pressefoto

Kvart milliard til historisk byggeprojekt i Aalborg Øst

For første gang er det lykkedes at stable et boligprojekt på benene, hvor private investerings- og udlejningsejendomme opføres midt i et alment boligområde med en belastet historik. Investorerne bag det nye Kildeparken-projekt kommer alle fra Aalborg, hvilket vidner om en stor tro på byens udvikling.

Løftet af Kildeparken i Aalborg Øst får nu følgeskab af endnu et byggeprojekt. Det er nemlig lykkedes at samle en række lokale investorer, der sammen leverer kapitalgrundlaget til opførelsen af seks boligtårne midt i det almene boligområde.

 

6 nye boligtårne

Tårnene omfatter i alt 174 lejligheder og repræsenterer en transaktionsvolumen på 250 millioner kroner. Projektet er udviklet af Vendia Ejendomme A/S og solgt til slutinvestorer af Nybolig Erhverv Aalborg, og projektet er historisk, fordi det flere steder i landet tidligere er forsøgt at blande private og almene udlejningsejendomme, uden held.

 

Mattias Manstrup, partner hos Nybolig Erhverv Aalborg, udtaler:

 

- Transaktionen er interessant på den vis, at den markedsmæssigt afkræfter de mange fordomme mod almene områder. Der er ikke noget i den proces, vi har været igennem, som på nogen måde antyder, at der er modvilje mod at placere kapital og eje ejendomme i områder, som har en dårlig historik. Så længe projektet og omgivelserne løftes, som tilfældet er i Aalborg Øst. Denne del af Aalborg tilføres mange nye arbejdspladser i øjeblikket, og derfor er der ingen tvivl om, at området har brug for attraktive lejeboliger.

 

De seks nye boligtårne kommer til at tælle i alt 12.500 kvadratmeter bolig fordelt på otte etager.

 

Energioptimalt byggeri

Vendia Ejendomme A/S har udviklet projektet i samarbejde med Jacob og Anders Christensen, som har stiftet og fortsat driver CEGO A/S. Fire af de seks tårne er afsat til ejerne af to lokale Aalborg virksomheder, Carsoe A/S og Nettic A/S, mens de to resterende tårne ikke ønskes solgt.

 

Ejendommene opføres i totalentreprise med MT Højgaard A/S og er tegnet af arkitekt Jan Krogh. Tårnene opføres som energioptimale punkthuse i facader af hvid beton, teglstensbund og træ. Lejlighederne får altan og er generelt bestykket mere eksklusivt, end det normalt ses i denne boligform.

 

Kilde: Vendia Ejendomme